Ingyenes elektronikus könyvtár

Zabhegyező - Jerome David Salinger

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI
KIADÁSI DÁTUM: 2012
FÁJL MÉRET: 9,42
ISBN: 9789630793322
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Jerome David Salinger

Élvezze a Zabhegyező Jerome David Salinger epub könyvek ingyenes olvasását

Leírás:

Zabhegyező leírása "Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem. Először is unom ezt a témát, másodszor a szüleimet sorba megütné a gutman, ha nagyon mélyre találnék túrni a dologban. Az ilyesmire rém érzékiek, főleg az apám. Rendesek is, meg minden, nem mondom, de rém érzékiek. Ebből úgyse lesz itten életírás, vagy mit tudom én, csak azt akarom elmondani, hogyan zsongtam be tavaly karácsony táján, amiből aztán olyan nagy lerobbanás lett, hogy ideküldtek összeszedni magamat. Vagyis azt, amit már D. B.-nek is elmondtam, a drága bátyámnak, tudod, aki Hollywoodban van. Nincs túl messze ettől a nyomor helytől, majdnem minden hétvégen meglátogat. Jövő hónapban kocsin visz haza a diliházból, persze csak ha elengednek. Most vett egy Jaguárt. Egy olyan kis angol tragacs, tudod, kétszázzal fut óránként. Majdnem négyezerbe van neki. Most vágott zsebre egy csomó dohányt. Azelőtt nem szokott, mikor még otthon lakott, és rendes író volt. Ő írta azt a bombajó novellás kötetet, a Titokzatos aranyhal-at, ha még nem hallottad volna. A legjobb benne a Titokzatos aranyhal. Egy kis krapekről szól, aki senkinek se engedi az aranyhalát megnézni, mert a saját pénzén vette. Halálos volt. Most Hollywoodban van D. B. Tisztára elkurvult. Ha van valami a világon, amit utálok, az a mozi. Ne is mondd." - így kezdődik a generációs regény. Salinger letehetetlen könyve most a diákok számára is elérhető áron kerül a Bookline oldalára.

...t hallani. Zabhegyező Brasserie & Brunch - Pápa ... Kik J. D. Salinger Zabhegyező regényének a szereplői? Az ... ... . 8500 Pápa, Fő tér 1. /Esterházy-kastély/ Várjuk szeretettel az Esterházy-kastélyban - Főúri ebéd polgári áron. Hetente változó házi desszertek; Hidegtálak készitése; Családi és céges rendezvények, osztálytalálkozók szervezése különtermünkben; A Zabhegyező főhőse és egyben elbeszélője is Holden Caulfield, egy gazdag középosztálybeli New York-i család sarja, aki a kamaszok legáltalánosabb „betegségétől" szenved: nem találja a helyét a világban. A gyermekkorból már kinőtt, a felnőttek vil ... Jerome David Salinger: Zabhegyező (idézetek) ... . A gyermekkorból már kinőtt, a felnőttek világától pedig fizikai megnyilvánulásokkal is alátámaszthatóan ... Zabhegyező címke oldala az ORIGO-n. Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák. A(z) "J.D. Salinger - Zabhegyező (hangoskönyv)" című videót "hallgacsak" nevű felhasználó töltötte fel a(z) "zene" kategóriába. Eddig 2802 alkalommal nézték meg. A Zabhegyező ma nem más, mint a kamaszlázadás, a szülőkkel, az iskolával, a világgal és a társadalommal való szembenállás korszakalkotó prózája. Nem állítom, hogy nem erről szól a regény, hiszen ez a cselekménye. Hanem az a bajom, hogy innen mintha nem jutottunk volna tovább, ennél mélyebbre. ... Üdvözlünk a Káposztásmegyeri Zabhegyező Játszóház oldalán! A Káposztásmegyeri lakótelepen található Játszóház oldalaira vetődtél. Ez a klassz hely különféle elfoglaltságokat nyújt 2-12 éves gyerekeknek. A rengeteg játék mellett a játszóban dolgozó animátorok segítenek hasznosan eltölteni az időt. Persze. Hiszen hogyne ütköztem volna bele abba a problémába, hogy a Zabhegyező egy nagyon bevett, nagyon ismert cím, és nekem is nagyon nehezen áll rá a nyelvem arra, hogy erről a könyvről ne mint a Zabhegyezőről beszéljek. Szerintem is frappáns cím, még ha félrevezető is. Jerome David Salinger Zabhegyező című regénye alapján készült produkciót Kolcsár József, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze rendezte és játssza.
J. D. Salinger 1951-ben megjelent Zabhegyező című regénye nemcsak a kamaszlélek kitűnő, hiteles rajza, hanem a társadalmi konformizmus ellen lázadó ember kudarcának is szimbóluma. Az előadás ... Zabhegyező Gastro Lounge, Pápa: 2 elfogulatlan értékelés megtekintése ezzel kapcsolatban: Zabhegyező Gastro Lounge, melynek osztályozása a Tripadvisoron 4,5/5, és az itt található 21 étterem közül a(z) 14. legnépszerűbb Pápán. A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületéről pár szóban Animátornak azt a személyt nevezzük, aki másokat pozitív aktivitásra késztet. Gyerekanimátoroknak -ennek megfelelően- azokat nevezzük, akik gyerekeket késztetnek pozitív aktivitásra, cselekvésre, szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltésére, közös játékra ... Zabhegyező leírása "Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem....